Нови пазар Община

Зелена инициатива на кмета!

Днес на фокус е една инициатива на кмета, която заслужава вашето внимание. Георги Георгиев е твърдо решен да направи градът ни по-чист и зелен.

Ето какво сподели той:

През годините в Нови пазар се е налагало да се секат много дървета, а причините са разнородни. Поради това, че част от тях са били изсъхнали, поради пречупване от силни ветрове, обилни снеговалежи и заледявания. Ако си спомните, само педи няколко седмици, бяхме организирали санитарно почистване и изрязване на клони по улица „Пирин“. Тогава силните ветрове бяха пречупили много клони, който застрашаваха движението падайки по пътното платно.

Премахване надвиснали опасни клони

В тази връзка решихме и организираме зелена инициатива за засаждане на нови дръвчета, на местата където е имало такива, но се е наложило да бъдат премахнати.

Планираме да го направим из целия град, като с приоритетно ще започнем по рехабилитираните улици. Започнахме проверка и маркиране на местата, след което ще закупим необходимият брой дръвчета.

По предварителна преценка ще са необходими около 200 броя. Ако всичко върви по план, засаждането ще започне през месец април.

Знаем, че дърво се реже за минути, но израства за десетилетия. Знаем, че дърветата са белите дробове на Планетата.
Длъжни сме да го направим, заради бъдещето и децата ни!, завършва Георгиев.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *