За кварталният полицай

Всеки полицейски и младши полицейски инспектор обслужва определен район, в който влизат всички учебни, питейни и увеселителни заведения, финансови институции, пощенски клонове, производствени предприятия, търговски обекти, земеделски производители.

Води на отчет ловци, самотноживущи, хора с психични разстройства, наркозависими. След обобщаване на информацията служителят определя най-рисковите места от настъпване на тежки престъпления, свързани с престъпления против собствеността и личността.

Основна задача е да не допуска настъпване на престъпления, като предотвратява противообществени прояви, които сами по себе си са основа за извършване на бъдещи тежки престъпления. Навременната превенция с малолетни и непълнолетни деца, които са в рискова среда, в среда, в която се употребява алкохол , наркотични вещества, ниска култура на общуване и липсата на семейни грижи води до склонност към извършване на престъпления. В тези случаи е необходимо съвместно с други институции да бъдат взети незабавни мерки за промяна и отклоняване от рисковата среда.

През 2017 година областната дирекция в Шумен осъществи информационна кампания „Кварталният полицай“, по време на която беше изнесена информация за всички полицейски и младши полицейски инспектори на територията на област Шумен и обслужваните от тях райони. Бяха представени снимките на кварталните полицаи и характерните престъпления в техните микрорайони. Малко след това във всички жилища на територията на областта бяха разлепени и оставени листовки с имената и телефоните им.

Нови пазар:
През 2019 година ПИ и МПИ са работили по 3842 преписки, разкрили 63 престъпления и са участвали в разкриването на 237.
През 2018 г. с цел превенция са изпратени 683 уведомителни писма.
Извършени са 17 охранителни обследвания на обекти на територията на управлението, проверени са 242 офиси на охранителни фирми и звена за самоохрана. 1643 са проведните срещи, лекции и беседи в детски и учебни заведения
Изготвени са 508 протоколи за предупреждение и 4бр.полицейски разпореждания.
Съставени са 636 бр. АУАН и 1029 фиша.

ОДМВР – Шумен

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *