Засилен контрол над товарните автомобили и автобусите започва на територията на ОДМВР- Шумен

Операцията по TISPOL от 9 до 15 октомври ще се проведе на територията на всички държави- членки.В рамките на седмицата ще се извършва контрол над товарните автомобили и автобусите. В проверките ще участват и служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Основните причини за възникване на инцидентите с участие на товарни автомобили и автобуси са неспазването на времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите.

По време на проверките служители на Пътна полиция ще следят за валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и дали е заплатена необходимата винетна такса. Ще се проверява дали водачите, които управляват са правоспособни.

Ще се следи за управление на моторни превозни средства без лиценз или удостоверение за таксиметрова дейност, използвани за обществен превоз на пътници. Спрямо установените собственици на такива МПС, ще се вземат съответните мерки съгласно ЗМВР и Закона за автомобилните превози.

Полицейски служители ще следят за нелегални мигранти, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества и транспортиране на крадени стоки, както и превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *