Засилените мерки по пътищата в областта продължават в последния от почивните дни

На територията на ОДМВР- Шумен се провежда специализирана полицейска операция за обезпечаване на обществения ред и сигурност на населението и на участниците в движението

Целта на операцията е да се ограничи броят на произшествията в региона. Ще се следи дали водачите са правоспособни и дали не са седнали зад волана след употреба на алкохол. Екипи на Пътна полиция ще следят дали участниците в движението не превишават максимално разрешената скорост. Строг ще бъде контролът и в третокласните и общински пътни мрежи. Там полицейските служители ще следят за моторни превозни средства без регистрация. Ще се проверява дали водачите имат невръчени наказателни постановления и ел. фишове, глобите по които не са заплатени в срок. Пътните полицаи ще упражняват стриктен контрол по спазването на заповедта на Агенция „Пътна инфраструктура“ за въвеждане на временна организация на движението по участъците от Републиканската пътна мрежа на МПС с технически допустима маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, земеделска и селскостопанска техника за времето от 14.00 до 20.00 ч. на 7 май.

137 нарушения на скоростните режими са установени за малко повече от час близо до село Развигорово на 5 май. Голяма част от водачите са се движили с превишение между 30 и 40 км/ час над максимално позволената. Освен това при извършени проверки са съставени 6 акта за установени нарушения, съставени са и 9 глоби с фиш. Нарушенията са били заради липсваща застраховка „Гражданска отговорност“, неползване на детско столче в автомобила, водачи, които не ползват обезопасителни колани, наложени са глоби и на пътници без колани. Установен бил и технически неизправен автомобил, който се движил със спукано предно стъкло.

В петък близо до бензиностанция край Смядово, където ограничението на скоростта е 60 км/ час е бил засечен водач на лек автомобил в ямболска регистрация, който преминал през участъка с превишение от 107 км/ час. За нарушението си водачът ще получи електронен фиш на стойност 1150 лева.

Напомняме на водачите: Планирайте пътуването. Пътувайте през светлата част на деня. Тръгнете по-рано. Преди път си починете добре.Не пийте алкохол поне 8 часа преди пътуването. За да избегнете сънливост и забавяне на реакциите, не се хранете обилно преди шофиране.На дълъг път нека шофира най-опитният.Не си определяйте час на пристигане, за да не се притеснявате при закъснение и да не предприемате рискови маневри, за да наваксвате. Карайте с разумна и съобразена скорост. Не забравяйте, че в населените места се движат много пешеходци, някои дори в нетрезво състояние. Пазете децата! Те вече са навън и тичат след топка или карат велосипед, кънки, ховърборд. Поставяйте предпазния колан. Настоявайте всички пътници в автомобила да направят това. Запомнете, че и Вие като шофьор носите отговорност, ако пътниците не са с поставени колани. Не превозвайте детето си без обезопасителна система (седалка или столче). Съгласно Закона за движението по пътищата ползването им е задължително.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *