Полиция акция

Започва специализирана полицейска операция от 23-ти до 27-май

Специализирана полицейска операция по охрана на обществения ред и безопасност на движението ще се проведе на територията на Шумен при провеждане на масовите прояви свързани с предстоящите празници за 24- май и абитуриентските тържества от 23-ти до 27-май.

Движението на автомобили с абитуриенти, преминаващи през площад „България“ ще се регулира от 23 май. Видеокамери ще следят за нарушители на Закона за движение по пътищата на няколко възлови места в града. През всички празнични дни потокът от автомобили с абитуриенти ще бъде контролиран. Организирано придвижване на абитуриенти е заявено на среща в община Шумен, на която са присъствали представилите на РУ- Шумен и сектор „Пътна полиция“.

На 24 и 25 май абитуриенти ще се събират на паркинга пред хипермаркет „Билла“ и оттам ще се придвижват в града, след което ще се отправят към паметник „Създатели на българската държава“. Ще бъде подсигурено преминаването им на кръстовището, образувано от бул. “Симеон Велики“ и улица „Алеко Константинов“ в града, както и на пл.“ България, в посока към бул. “Славянски“. Автомобилите ще преминават през бул. „Славянски“ пред община Шумен. Ще бъде осигурен пропускателен режим. Еднопосочен режим на движение се въвежда за времето от 15 до 20 часа на 23, 24 и 25 май по улица „Съединение“ в участъка между улиците „Карел Шкорпил“ и „Адам Мицкевич“, /посоката на придвижване ще бъде от съда към военното училище/.

За времето от 15 до 20 часа на 23, 24 и 25 май се въвежда еднопосочен режим на движение на мотори превозни средства от ресторант „Боровец“ към паметник „Създатели на българската държава“ през вила „Пазачница“, Информационен център, и ул.“ Владайско въстание“. В тези дни отпада въведената забрана за придвижване на превозни средства за времето от 06:00 до 09:00 часа и от 18:00 до 21:00 часа от Информационния център до вила „Пазачница“.

Униформени служители ще следят за неправилно паркирани моторни превозни средства на ул. ”Съединение”, зад общината. Осигурени са патрулни екипи за охрана на обществения ред в района на паметник “Създатели на Българската държава” в ранните сутрешни часове след абитуриентските тържества. Успоредно с това ще се работи и по безопасност на движението в малките населени места. От вечерните часове до ранните сутрешни полицейските екипи ще проверяват водачи на автомобили в различни населени места. Целта на операцията, която започва на 23 май и ще продължи до 27, е да се осигури безопасност на движението и контрол по време на придвижването на абитуриентите до питейните заведения, да не се допускат произшествия и престъпления от общ характер и да се осигури добър обществен ред по време на провеждане на абитуриентските празници.

ОДМВР- Шумен пожелава на всички абитуриенти и близките им весели празници!

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *