Полиция акция

Започва специализирана полицейска операция до 1 юли

От днес в област Шумен започва специализирана полицейска операция по контрол на пътното движение.

Тя е по инициатива на ГД „Национална полиция“ и целта й е да се подобри безопасността и организацията на движението по пътищата. Полицейските служители ще проверяват дали водачите са правоспособни, дали не са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Контрол ще има и по видимостта на табелата на регистрационните номера на мотоциклетите, както по ползването на защитни каски. Ще бъдат временно отнемани свидетелствата на водачите, които управляват превозни средства с наложено наказание „глоба“ , която не е заплатена в срока на доброволно плащане. Ако по време на извършените проверки се установи , че водачите имат невръчени електронни фишове ще им бъдат връчени.

Напомняме, че от вчера гражданите могат да правят справка чрез Портала за административни услуги на МВР за невръчени им наказателни постановления (НП) и електронни фишове. До настоящия момент те имаха възможност да правят проверка само за дължими глоби по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) по влезли в сила фишове, електронни фишове и НП.

Чрез услугата „Проверка на задължения по ФИШ/АУАН/НП с възможност за плащане“ (https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index), при въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС (СУМПС) и ЕГН/ЛНЧ, те ще могат да проверяват по интернет както за неплатени задължения, така и за наличие на издадени, но невръчени наказателни постановления и/или електронни фишове.

Полицейската операция ще продължи до 1 юли.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ФИРМЕН САЙТ


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на фирмен сайт, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.