Започва възстановяване на чешмите в община Нови пазар

Община Нови пазар е предприела мерки за възстановяване на старите чешми, научаваме от общинското ръководство.

Идеята е да има източници на постоянно течаща вода в града и селата. При възникване на аварийни ситуации на водопреносната мрежа, жителите на населените места да имат тази алтернатива.

Като начало, ще бъдат възстановени “Черкезката” и “Конашката” чешми в Нови пазар. Относно “Бялата чешма”, ще се направи дрениране на водопровода с цел да се увеличи дебита.

След това, поетапно ще бъдат възстановявани и чешмите в селата Енево, Войвода, Жилино, Зайчино Ореше, Избул, Памукчии, Мировци, Писарево, Правенци, Преселка, Сечище, Стан, Стоян Михайловски и Тръница.

Във възстановяването на чешмите ще се включи Общината, чрез технически и организационни ресурси, а част от финансирането ще бъде направено от дарител.

Няма поставени срокове, поради спецификата на всяко от съоръженията и това, че всяка чешма е уникална сама по себе си, като конструкция, водопреносна мрежа и степен на увреждане.

Припомняме, че на 31-ви юли 2020 година това беше една от дискутираните теми, при посещението на кмета в селата Мировци и Войвода. Тогава градоначалникът Георги Георгиев и председателят на Общинския съвет – Иван Ганчев имаха среща за трети път с хората от малките населени места от общината. Връзка към статията и видеото – тук.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ФИРМЕН САЙТ


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на фирмен сайт, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.