| посещения | | Питай кмета тук - коментара | Мобилна версия

Започват проверки на питейната вода в цялата страна

След като на 11 април стана ясно, че има завишени нива на уран в питейната вода в Хасково, Върховната административна прокуратура разпореди проверка на качеството на питейната вода в цялата страна. Проверката трябва да бъде организирана от главния държавен здравен инспектор.

За замърсената вода в Хасково се е знаело от половин година, но населението не е било предупредено. Препоръчва се водата в града да не се използва за готвене и пиене.

Проверка на водата бе разпоредена и в Първомай, като резултатът от пробите за уран се очаква да бъде ясен след месец.
Припомняме ви, че в началото на миналата година беше публикувано нашето изследване за качеството на питейната вода. В него бяха изследвани 52 проби от обществени чешми в 29 града в България.

Асоциация „Активни потребители“ – НАШИЯТ КОМЕНТАР:

Проверки на водата в България се извършват от поне 4 !!! Институции – Басейнова дирекция, ВИК операторите, Регионалните здравни инспекции и Българската агенция по безопасност на храните. Истината е, че в страната се извършват хиляди проверки на водите, но какво от това след като резултатите могат да бъдат крити с месеце по чекмеджетата на институциите. Затова предлагаме:
Да се създаде единен онлайн портал, в който да се публикуват резултатите от тестовете на питейна вода от всички институции, за да може хората да се информират и да се избегне създаването на страхове и паника.

Източник: Асоциация "Активни потребители"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Sprint - Black Friday 2016 | Thanks to bargains - Black Friday 2016, Verizon Wireless - promo code and T-Mobile - Black Friday