Закриват детско отделение в Нови пазар (видео)

Закриват детското отделение в Нови пазар и съкращават част от административния персонал. Това са първите две стъпки за оптимизиране на щата и намаляване на разходите в лечебното заведение.

Директорът на болницата д-р Димитър Костов каза, че за половин година разходите на новопазарската болница са нараснали с половин милион лева.

Към 31 май задълженията на болницата са в размер на 3 милиона лева, а просрочените са милион и половина, каза директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.

За да се намалят разходите е необходимо оптимизиране на щата, което включва редуциране на бройките с 27, като 12 и половина са в Нови пазар. Директорът допълни, че амбицията е да бъде запазена дейността в новопазарската болница, но има нужда от оптимизиране на разходите.

„В Нови пазар съкращаваме част от административния персонал и закриваме детското отделение, което така и така не работи към този момент”, обясни д-р Димитър Костов, директор на МБАЛ – Шумен.

Д-р Костов смята, че закриването на отделението не би довело до трус в системата. Директорът добави, че е получил уверение от кмета на Нови пазар Ивайло Камаджиев, че ще бъде закупена СИАР система за рентгеновото отделение.

„Това е система, която позволява да се телепортира образът от рентгена в Нови пазар в базата в Шумен. Тоест една снимка, която се прави в Нови пазар, с тази система може да бъде разчетена в Шумен”, посочи д-р Костов.
Системата решава в голяма степен и кадровия проблем с рентгенолозите, добави още д-р Костов.

Източник: tvshumen.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Един коментар

  1. a tozi direktor ste mojili da mi kaji prez 87 godini s valsivi dokumenti kak sa osinovili novo rodeno dete koeto as oste go tlrsya moyata pogolyama sestra i molyavi da mi pognete vie bebete kazano ce e mlrtvo a nie razbrahme ce e osinoveno

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *