Зад волана с 1,89 промила алкохол по улиците на Нови пазар

62-годишен мъж от Нови пазар бил установен да шофира след употреба на алкохол днес. Малко преди 11 часа полицейски екип, който следил за спазване на противоепидемичните мерки в града, забелязал водач на лек автомобил Ситроен Ц 3, който се движи от ул. „Ген. Гурко“ в посока към ул.“Оборище“, близо до кооперативния пазар.

По време на проверката полицейските служители усетили, че водачът лъха на алкохол. Местният жител бил тестван с дрегер, който отчел 1,89 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар.

За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

От началото на годината до днес на територията обслужвана от РУ- Нови пазар са установени 13 водачи, които са седнали зад волана след употреба на алкохол . Шест от тях са били с алкохол от 0,5 до 0,8 промила.

Лишени са от правото да управляват за срок от шест месеца и им е наложена глоба в размер на 500 лева.

С промили над 1,2 са установени 7 водачи.

Други четирима са шофирали след употреба на наркотични вещества и техни аналози.

По време на извършени проверки от екипи на Пътна полиция към РУ- Нови пазар един водач е отказал да бъде тестван за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, а други двама са отказали да бъдат тествани за шофиране след употреба на наркотични вещества, за които законът предвижда лишаване от правото да управляват за срок от 2 години и 2000 лева глоба.

ОДМВР-Шумен

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.