Полиция

Задържаха трима криминално проявени мъже за кражба и търговия на дървесина

Трима криминално проявени мъже са задържани по време на специализирана полицейска операция за недопускане на незаконен добив, транспорт и търговия с дървесина, информират от ОДМВР – Шумен.

Около 17:30 часа вчера служители на Специализираните полицейски сили към областната дирекция установили петима местни жители, които се придвижвали с две каруци в землището на село Преселка в отдели на горския фонд. По време на извършената проверка са установени криминално проявените с кражби Ю.А./42г./, М.М./60г./, А.Х./50г./ и две непълнолетни момчета- на 14 и 17 години, всички от село Преселка.

Установено било, че мъжете превозвали в две каруци около 1,4 пространствени куб.м. дърва за огрев „цер“, придобити без редовно позволително. Дървесината, пътните превозни средства и два моторни триона са иззети и предадени на служители на ТД- ДГС гр. Нови пазар. На място бил извършен оглед от служители на полицейското управление в Нови пазар

За срок до 24 часа са задържани Ю.А./42г./, М.М./60г./ и А.Х./50г./. Непълнолетните били предадени срещу разписка на близките им. За извършено престъпление по чл. 235 ал. 1 и ал. 2 от НК е започнато досъдебно производство.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *