Завърши I етап на ремонтно-възстановителните дейности на река Крива

Завърши I етап на ремонтно-възстановителните дейности на река Крива

За това съобщи г-н Георгиев, в официалната си фейсбук страница:

Уважаеми съграждани!

Завърши I етап на ремонтно-възстановителните дейности на река Крива, по проект “КОРЕКЦИЯ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РЕКА КРИВА В ГРАД НОВИ ПАЗАР”, който започна през месец август 2020 година.

Извършени бяха дейности по почистване на речното корито от наноси и растителност. Саниране на пешеходните мостове. Повдигане на нивото на подпорна стена на коритото и направа на ново бетоново корито (дъно). Саниране и торкретиране на коритото на реката.

Комисия от Регионална дирекция за национален строителен контрол одобри и прие извършеното до този етап, след което имаме издаден Aкт 16.

Изпълнител на проекта е „Консорциум Билд проект 2020”, а надзора е от „Консулт 64” ООД от гр. Шумен.

Съвсем скоро предстои да бъде дадена зелена светлина и на етап II, който включва почистването на речното корито, от пешеходния мост до моста на улица „Стефан Караджа“.

На II етап ще бъдат изградени бетонови стени с парапети от двете страни на реката. В проекта е заложено и изграждане на улично осветление около мостовете. Ще бъде оформено речното корито, както и саниране на двата моста по улица „Вл. Заимов“ и „Стефан Караджа“.

2020 година

2021 година

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.