Областният управител Стефан Желев

Заведенията на територията на област Шумен с работно време до 22 часа

Областният управител проф. Стефан Желев проведе днес неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб. Трайната тенденция за повишаване на заболеваемостта и увеличаването на случаите на COVID-19, които ежедневно регистрираме на територията на област Шумен, налага необходимостта от въвеждането на допълнителни временни противоепидемични мерки, с цел ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция в региона, е позицията на областния управител.

Междувременно в Областна администрация се получават сигнали за опити да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените ограничителни мерки за нощните заведения, като под различна форма се организират събития в тези заведения.

В тази връзка, с оглед критичната епидемична обстановка на територията на област Шумен, Областният кризисен щаб реши:
Във всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, барове, клубове и други) да се осигури физическа дистанция от 1,5 м. между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси, като не се допускат повече от 6 човека на една маса. В същите да се въведе работно време до 22.00 часа и да се създаде такава организация на работа, която да не допуска струпване на хора извън местата за консумация.

Възлага се на директора на РЗИ – Шумен да изготви съответната заповед за изпълнение на решенията, която влиза в сила от 00.00 часа на 02.11.2020 г. до 00.00 часа на 16.11.2020 часа.

Източник: Инфо Шумен

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.