Забранената честота на Вселената – чуйте я!

Честотата 432 херца се приема за божествена, защото обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията, структурата и кода на ДНК и съзнанието на нас, земните същества.

Много научни изследвания през последните 20 години доказват, че слушането на музика в честота 432 Hz има лечебни ефекти, като категорично облекчава широк спектър от психиатрични синдроми.

Тон ЛА е този, по който се настройва оркестърът. Той определя цялостното звучене на музиката. Дълги години тон ЛА не е имал строго определени измерения, но е варирал между 409 и 442 херца (или толкова трептения в секунда).

Най-точно тонът се определя с уреда камертон. От състава на метала, от който е изработена, зависи на колко трептения ще бъде тонът.

Композиторът Джузепе Верди, осъзнавайки красотата на музика ,изпълнявана на вибрация 432 херца, предлага на италианското правителствo тя да се определи като базисна.

По това време той е директор на миланската опера Ла Скала, а голяма част от собственото му творчество също е създадено в този строй. За две години – между 1882 и 1884 г. тон ЛА на 432 херца е официален музикален строй в Италия.

През 1939 г. Йозеф Гьобелс – министърът на пропагандата на нацистка Германия, издава указ, с който се променя основната честота в музиката и тон ЛА започва да се изпълнява на 440 херца.

През 1953 г. Международната организация по стандартизация (ISO) на конференция във Франкфурт приема височината на тон ЛА да бъде 440 херца и така утвърждава постановлението на Гьобелс.

Срещу тази промяна застават 23 хил. френски музиканти, подписали петиция. Те настояват да се запазят 432-та херца, защото иначе се изменя основната вибрация на звученето. Но протестът им остава нечут.

Основната версия е, че нацистите искали така да внесат хаос в света и в умовете на хората, за да могат да ги манипулират по-лесно. Любителите на мистерии твърдят, че много преди това, подобни опити са правени от страна на илюминатите, за да могат да контролират световния ред. Но истината си остава в сферата на догадките.

Твърди се, че вибрацията от 432 херца съответства на златното сечение, известно още като “божествената пропорция“. То определя съотношението на всичко в природата и е символ на красота и хармония. Оказва се, че тази вибрация влияе на атомите на нашето ДНК и то започва да резонира в тон с Вселената. Това носи на човек усещане за спокойствие, чистота и енергия.

Херц е термин, представен през 1930 г. Преди това той се нарича цикли в секунда. През 1834 г. цикли в секунда се измерва точно, когато са създадени два инструмента – променената версия на Savart Wheel, изобретена от Феликс Саварт и тонометърът, създаден от Йохан Шийбер.
Всъщност музикантите не са задължени да използват базовите честоти от 440 Hz. Оркестрантите в световен мащаб използват разнообразни терени, според музиката, която свирят.

Бароковата музика се възпроизвежда на 415 Hz. Ранните романтични епохи и класическата музика се основават на около 425 Hz, а по-късно се измерват на 440 Hz и по-нагоре.

Всъщност никой не може да спре музикантите да настройват интрументите си според тази честота, и както виждате, това може да бъде използвано във всички стилове музика.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *