Журналистът Васил Иванов: Напускам заради цензура

Един от най-известните разследващи журналисти у нас – Васил Иванов, съобщи в личната си страница във Фейсбук, че напуска Нова телевизия заради системна цензура.
44-годишният Иванов е подал предизвестие за напускане тази сутрин.

Днес напуснах Нова телевизия след 14 години работа там. Тръгвам си заради системна цензура, налагана през последната година от страна на директора на “Новини и актуални предавания” – Дарина Сарелска. Подробности и доказателства гледайте довечера в “Шоуто на Слави“, написа журналистът в социалната мрежа.

Нова Броудкастинг груп излезе с официална позиция по повод изявлението на разследващия журналист Васил Иванов, че напуска заради системна цензура.

Тази сутрин 44-годишният Васил Иванов оповести в личния си профил във Фейсбук, че е подал предизвестие за напускане след 14 години, прекарани в Нова телевизия. Разследващият журналист съобщи, че причина за молбата му за прекратяване на трудовия му договор е “системна цензура, налагана през последната година от страна на директора на “Новини и актуални предавания” – Дарина Сарелска.

От Нова телевизия пък заявиха, че имат пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти.

“В последните 5 години в NOVA работи обособен екип от разследващи журналисти, носители на множество награди и автори на редица силни журналистически материали, разобличаващи злоупотреби във всички сфери и нива на публичния живот, като например: финансирането на автобусните спирки в София, обществените поръчки в Агенцията за бежанците, финансирането на предизборната кампания на президента Румен Радев, ефективността на системата за неотложна помощ в София, скандала с обществена поръчка в Неделино за фиктивни ремонти на детска градина и др.

NOVA се гордее с всички тези постижения, както и с работата на своя водещ новинарски екип, ръководен от Дарина Сарелска, чийто професионализъм и опит допринасят за успеха и авторитета на медията.

NOVA има пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти, под ръководството на мениджмънта на отдел “Новини и актуални предавания”.

NOVA благодари на Васил и му пожелава успех в бъдещите му начинания”, пише в позицията на медията.

Източник: dir.bg, Снимка: lentata.com
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *