Журналистът Васил Иванов влезе в екипа на Канал 3

„Канал 3 покани Васил Иванов в екипа си, защото той е един от най-силните разследващи журналисти в България. Тук той ще има пълната свобода да работи.
Да разкрива злоупотреби и да се опитва да промени съдбата на хората, които страдат от тях, заяви управителят на Канал 3 Ива Стоянова, цитирана в съобщение на медията.

Подаваме ръка на Васил в момент, в който много други медии се уплашиха да го направят. За кадърните журналисти, за тези, които търсят истината, не трябва да има прегради да работят, добавя Стоянова.

Благодаря на Канал 3 и Ива Стоянова за това, че ми подадоха ръка и не се изплашиха. Много други големи медии, наричащи себе си независими, само в рамките на ден, се отказаха, въпреки че сами ме потърсиха с предложения за работа, казва на свой ред Иванов.

Той изразява убеденост, че Канал 3 е мястото, където ще може да показва “без притеснение корумпирани управници и всякакви други крадци, които богатеят на гърба на народа. Схемите и далаверите им, ще виждате често по Канал 3.“

Васил Иванов има 14 години стаж в Нова телевизия, която напусна през април заради спрени негови разследвания.

Преди това е работил 10 години в радио Експрес. Васил Иванов е носител на редица отличия, сред които престижната награда „За свободата и бъдещето на пресата“, известна още като „Европейският Пулицър”. Година преди него, отново в Германия, с тази награда бе отличена руската разследваща журналистка Анна Политковская, припомня Канал 3.

Американското посолство го отличи с приз, който се присъжда от Държавния департамент на САЩ за принос към свободното слово. Връчен му е лично от посланика на специална церемония в посолството на САЩ у нас.

Васил е носител на голямата награда на СБЖ неколкократно, както и на призове на Министерството на правосъдието за заслуги в борбата с корупцията.

Министерството на вътрешните работи го отличава с наградата „Полицай на годината“, въпреки че не е служител на МВР.

Тази година получи медиен Оскар за цялостен принос в развитието на журналистиката от VIP Media Awards.

Източник: dir.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *