Жител на Нови пазар отнесе акт за умишлен пожар

Акт за установено административно нарушение е съставен на 67-годишен жител на Нови пазар затова, че не е спазил правила за пожарна безопасност, информират от ОДМВР – Шумен.

Вчера малко след 11 часа служители на РСПБЗН- Нови пазар реагирали на сигнал за пожар в сухи треви близо до язовир край града. След като пристигнали на място локализирали пламъците и се погрижили да спрат разпространението им .

Пожарът бил погасен с помощта на 2 тона вода. На място бил установен 67-годишен мъж, който запалил огън край язовира, за да изгори суха растителност. Пламъците бързо се пренесли към близките сухи треви. Съставен му е акт, като законът предвижда глоба в размер между 200 и 2000 лева.

Още един акт е бил съставен от РСПБЗН- Нови пазар за горене на гуми в дворно място на ул. Генерал Столетов в града на 16 март.

Акт е бил съставен и на 45-годишерн мъж от село Ивански затова, че на 14 март за запалил около 20 часа пожар в сухи треви близо до село Дибич.

Напомняме, че нарушителите на противопожарните изисквания подлежат на административно-наказателна отговорност, като наказанието може да бъде от 200 до 2000 лева

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *