Жители на Нови пазар: Чупим коли и крака в уличните дупки!

Реставрацията на часовниковата кула в центъра на Нови пазар започна. За празника на града Петковден – 14 октомври, тя няма да „пропее“, но до края на годината ще бъде готова, както обещаха от кметския екип. Това е най-старата сграда, строена през 1826 година, станала символ на града.

Кога обаче улиците пред РУ на МВР и в съседство ще бъдат ремонтирани, питат живеещите в центъра? В трапищата си разбиват колите и полицаи, и граждани. Новопазарци припомнят, че докато това лято премиерът открива реновираната сграда на полицейското управление, жителите от съседната улица „Любен Каравелов“ носеха питейна вода с туби от далечни чешми. Цял месец почти безводие в жегата! Сега вода има, но в разбитите пътища ежедневно пропадат автомобили, велосипеди, пешеходци. Новопазарци вече се заканват, че при първата контузия или счупен крайник ще съдят общината, каквато практика вече има и в други градове. Положението е нетърпимо, според живеещите в центъра.

Есенният сезон ще дойде с дъждове, кал и нови клиенти на автомонтьорите. Дали уличните дупки няма да станат причина за ПТП в идеалния център? При това пред очите на полицейските служители! Един от живеещите в центъра на Нови пазар се възмути: „Да ми върнат годишния данък от общината и да ми платят ремонта на колата. Нито съм кмет, нито съм депутат, за да се возя на служебни автомобили. Щом има пари за шадравани, трябва да има пари и за асфалтиране“.

„Красива България“ иска на своята улица всеки гражданин на Нови пазар, каквото е името на проекта за часовниковата кула, но десетки улици, квартални градинки и терените край реката са разбити и тревясали като селска пустош, оплакват се хората от града.
∗ ∗ ∗

Автор: Валентина МИНЧЕВА
Източник: radian.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Един коментар

  1. НА УЛ. “СКОБЕЛЕВ” ПО ПЪТЯ ЗА СТАНАТА, НА 40 КВ/М СА 20 ДУПКИ, А НА УЛ. “СТАРА ПЛАНИНА” ОКОПИ ПО 4м ДЪЛГИ И ПРОПАДАНИЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *