COVID-19 Нови пазар страната

Жертвите на COVID-19 в Община Нови пазар станаха 14, хоспитализираните са 40

Актуална информация за COVID-19 в Община Нови пазар към 13.11.2020 г.

Общо диагностицирани до момента 149 човека;
Излекувани 29 човека;
Починали – 8 жени и 6 мъже;
На домашно лечение – 69 човека;
Хоспитализирани – 40 човека;
Карантинирани – 25 човека.

Удвоиха леглата в интензивния COVID сектор на Многопрофилната болница в Шумен

От вчера леглата от 4 вече са 8. В момента в ОАИЛ са 7 пациенти, от които 4 са интубирани. Това съобщиха от областната болница.

Двама мъже са изгубили битката с болестта през изминалите 24 часа. Това са мъже на 63 и 47 години. Двамата са били с придружаващи заболявания.

Към 10.00 часа днес хоспитализираните в COVID секторите на Многопрофилната болница са 235. От тях 195 са с положителна проба за коронавирус, а останалите 40 очакват резултати от PCR тест. Вчера в болницата са приети 15 пациенти, а изписани 20.
„Ситуацита в областната болница продължава да е усложнена, за седмицата според справката на НЗОК отново МБАЛ-Шумен е лечебното заведение с най-много хоспитализирани пациенти в страната, които страдат от COVID-19”, подчерта д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицински дейности“ в МБАЛ-Шумен.
Управителят на КОЦ-Шумен д-р Свилен Арнаудов подчерта, че в общинското лечебно заведение към момента са заети 19 от общо 20 легла, отделени за заразени с вируса пациенти.

38 са новите случаи на жители на област Шумен с положителен за COVID-19 тест. Това показват данните от Единния информационен портал и обобщени в РЗИ-Шумен.
Сред новозаразените преобладават мъжете 22-ма, а жените са 16. Момиченце на 4 години от Смядово е най-младия жител на областта с положителен PCR, то е и единственото дете регистрирано за изминалото денонощие, а жена на 72 години от Шумен е най-възрастния.

Най-много от заболелите са от Шумен – 24 души, 3 са случаите от Смядово. В община Нови пазар заболелите са 4-ма. Сред тях един е жена от село Стан, а останалите трима са от общинския център. Заразени има и от община Велики Преслав – 5 души, като четирима са от града, а един от село Драгоево, информират от 24shumen.com.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.