Д-р Хамди Авджъ

Жертвите на COVID-19 в Община Нови пазар станаха 17, а ние мрънкаме

На снимката: д-р Хамди Авджъ – специалист нервни болести и Георги Георгиев – кмет на Община Нови пазар

Актуална информация за COVID-19 в Община Нови пазар към 19.11.2020 г.

Общо диагностицирани до момента 178 човека;
Излекувани 28 човека;
Починали – 17 човека;
На домашно лечение – 87 човека;
Хоспитализирани – 31 човека;
Карантинирани – 23 човека.

Ще припомним, че вчера кметът Георгиев издаде заповед с която учениците от Община Нови пазар преминават на обучение в електронна среда.

Относно многото коментари, дали тази мярка е необходима, можем да изразим мнение, че по-лошото е да не се вземат мерки.
Практиката до момента е доказала, че безотговорното нехайство води до по-тежки последици след време. Това са само 8 работни дни.

Ситуацията през следващите месеци ще се влошава, болниците апелират за подкрепа, медиците изнемогват, а ние обвиняваме и критикуваме, защото сме все още здрави и имаме сили да го направим.

Но ако палачинката се обърне?

Тогава цялата негативна енергия ще е в обратна посока – защо не предприехте своевременно мерки? Нали!

В момента тече дарителска кампания за спешните нужди от оборудване на новооткритите отделения за лечение на болни от COVID в болницата в града. С нея може да се запознаете ТУК!

Болницата в Шумен със 132% заетост на COVID легла

Болницата в Шумен е най-натоварена в страната по отношение на хоспитализирани болни с COVID-19. Към момента заетостта е 132%. „Това означава, че в Многопрофилната болница за приети повече пациенти с коронавирус от определените за целта места“, заяви на брифинг на Националния оперативен щаб здравният министър Костадин Ангелов.
Висока е заетостта на леглата за COVID и в останалите болници в Североизтока – в Търговище – 82%, Русе – 77% и Разград – 71%.
В Градовете, където заболяемостта е между 600 и 1 000 на 100 000 души ще се разкрият болници само за лечение на COVID-19.
От 11 492 легла, за хора в средно тежко положение, са заети 5 316, което е 46%. От интензивните 1 257 легла към момента са заети 313 или 25%.
Броят на инфектирания медицински персонал в страната е 4 330. Активните случаи са 2 313. От тях 2 159 са на домашно лечение. Хоспитализирани са 154-ма, а десетима са в интензивни отделения. Към момента битката с болестта са изгубили 22 лекари и деветима души друг медицински персонал, информират от 24shumen.com.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.