Епидемичната ситуация за COVID-19 в Община Нови пазар към 20.03.2020г.

20.03.2020г.

Шумен

“Взетите вчера вирусологични проби за корона вирус на пациенти от МБАЛ – Шумен АД са отрицателни.

Пробите се работят в лаборатория по вирусология – УМБАЛ Света Марина ЕАД, гр. Варна. За периода 04.03.2020г. – 19.03.2020г. са взети 42 броя проби. На изследване подлежат всички пациенти с двустранна вирусна пневмония и затруднено дишане.

Очакваме да получим бързи тестове за хоспитализирани пациенти с горепосочените симптоми, с цел осъществяване на своевременни противоепидемиологични мерки.

Продължава ограничителният режим за пациенти и придружители.”

Нови пазар

Няма постъпила информация, за пациенти с доказана вирусна инфекция от COVID-19 в структурите на МБАЛ – Нови пазар. Поставените лица под карантина са 15.

Превантивни мерки

• Община Нови пазар призовава гражданите пристигащи на нейна територия да спазват стриктно нарежданията на Министъра на здравеопазването.

• Сигнали за лица пристигнали на територията на град Нови пазар може да се подават на тел. 0885302775, а за останалите населени места на територията на общината на кмета или кметския наместник.

От 17.03.2020 год. стартира обработка на уличната мрежа, градски паркове и детски площадки. Приоритетно ще се обработват районите, в които се намират хранителни магазини, аптеки, банкови клонове, както и района на поликлиниката, спешен медицински център, болница, полиция и пожарна.

Дезинфекцията ще се осъществява в часовия диапазон от 7,00 до 11,00 часа на територията на град Нови пазар, а в следобедните часове по график в териториалните селища на общината.

Превантивната мярка ще се прилага до 29.03.2020 год. или до прекратяване на извънредните мерки наложени от Националния кризисен щаб.

• Община Нови пазар с горещи телефони за доставка на хранителни продукти и лекарства – вижте тук!

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *