ЕРП СЕВЕР

ЕНЕРГО-ПРО иска повишаване цената на тока с 1,7%

„Електроразпределение Север” АД и „ЕНЕРГО-ПРО Продажби” АД обявиха предложенията си към КЕВР за утвърждаване на нови цени за мрежови услуги и снабдяване за ценовия период 1 юли 2021 г. – 30 юни 2022 г., информира 24shumen.

Във връзка с очакванията КЕВР да определи нов тригодишен регулаторен период от 1 юли 2021 г. за електроразпределителните дружества, „Електроразпределение Север” АД ще предложи да бъдат утвърдени нови стойности на ценообразуващите елементи, които да формират необходимите годишни приходи за осъществяване на лицензионната дейност по разпределение на електрическа енергия за потребителите на Североизточна България. За да гарантира предоставянето на сигурна и качествена услуга на своите клиенти, предложението ще включва инвестиционна програма в размер на 40 млн. лв. за всяка от годините на регулаторния период, капиталови и оперативни разходи. Ако КЕВР утвърди предложението, средната крайна цена за битовите потребители ще се увеличи с 0,45%.

В заявлението за утвърждаване на цени на „ЕНЕРГО-ПРО Продажби” АД ще бъде отчетен ефектът от процеса на либерализация на пазара и ще се съдържат мотиви за необходимостта от признаване на пълния размер на надбавката за дейността, регламентиран в Наредба № 1 от 2017 г. за регулиране на цените на електрическата енергия. В случай че КЕВР одобри направените предложения, средната крайна цена за битовите потребители на „ЕНЕРГО-ПРО Продажби” АД ще се увеличи с 1,25%. Дружеството ще заяви за признаване и разходите, които произтичат от наложените му задължения по Закона за енергийната ефективност.

Общото увеличение за битовите потребители на регулирания пазар при тези предложения за нови цени ще бъде 1,7%.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *