Експерти от РИОСВ Шумен с образователни инициативи в Нови пазар (снимки)

Експерти от РИОСВ Шумен посетиха ДГ „Калина Малина“ в Нови пазар по повод Европейската седмица на мобилността, провеждана в периода 16-22 септември. Те разказаха на малчуганите за използването на алтернативни начини на транспорт и че придвижването с велосипеди е по-полезно както за човека, така и за околната среда.

Положителният ефект за хората е, че комбинацията с такъв транспорт ги прави активни физически и по-здрави. Малчуганите с желание се включиха в подготвените игри.

По-късно екоексперти изнесоха открит урок пред ученици от СУ „Васил Левски“ в града. Те обясниха на второкласниците ползите и вредите от различните видове транспорт. Учениците подготвиха изложба от рисунки на тема „Автомобилите“ и представиха своите виждания за алтернативните възможности за използване на гориво – слънчева енергия, вятър и др.

Темата на Европейската седмица на мобилността тази година е „Мултимодалност“ под мотото „Комбинирай, движи се“. Повече информация ще откриете на официалния сайт на кампанията: http://www.mobilityweek.eu/.

Пресцентър РИОСВ – Шумен
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *