COVID-19 Нови пазар страната

Европейски държави връщат ограничителните мерки срещу COVID-19

Продължава разпространението на коронавируса, като редица страни съобщават за увеличаване на случаите и връщането на редица мерки. В световен мащаб над 23 600 000 са потвърдените случаи на Covid-19, а над 813 000 са починалите, съобщава БНР.

ООН призова за повече сътрудничество и координация между страните членки, за да се ограничи катастрофалното въздействие на коронавирусната пандемия върху туризма.

Франция и Италия през последните дни регистрират най-висок брой заразени от месец май насам. Германия предупреди гражданите си да не посещават региона на френската столица Париж и Лазурния бряг заради увеличение на броя на заразените с коронавирус.

Испания съобщава, че ситуацията може да наложи въвеждането на “драстични мерки”, като например карантини на места или ограничаване на свободата на придвижване на населението. В Каталуния регионалните власти засилиха мерките срещу вируса и забраниха на едно място да се събират повече от десет души. Такава забрана действа и в Мадрид.

От понеделник учениците над 12 години в Шотландия започват да носят маски, когато са в коридорите, училищните автобуси и зоните, където по принцип се струпват повече деца. 48-часова карантина е в сила в Ивицата Газа, след регистриране на първите случаи.

Хонконг, Белгия и Нидерландия съобщават и за единични засега случаи на повторно заразяване с вируса.

Източник: novini.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *