Д-р Костов

Д-р Костов: Изложени сме на огромно напрежение, персонала изнемогва! (аудио интервю)

Заболеваемостта от Covid-19 в Шуменска област продължава да е висока. Има недостиг на „Ремдесивир“ в областната болница. 249 са пациентите с тежка коронавирусна инфекция, които са настанени в МБАЛ – Шумен в момента.

Няма възможност за разкриване на нови легла, пациенти с коронавирус се приемат само на мястото на изписани. Това каза за Радио Шумен директорът на Многопрофилната болница д-р Димитър Костов.

Той поясни, че са направени заявки за нови количества „Ремдесивир“, но лекарството не е панацея:

Ремдесивирът е едно от тези лекарства, които се прилагат при Covid пациентите, но това не е панацея. Не е лекарство, което задължително спасява пациентите. Към момента не можем да задоволим нуждите от лечение с “Ремдесивир” в болницата. Вчера са водени разговори и мисля, че днес пътуват нови количества “Ремдесивир” към болницата, но те пак няма да бъдат в някакви много големи количества. Пак казвам, това е лекарство, което се прилага при строги показания и не е панацея“.
В редките случаи, когато имунизирани срещу Covid-19 пациенти се заразяват с коронавирус, те изкарват заболяването леко и оздравяват бързо, допълни медикът.

Чуйте цялото интервю на Мина Денева от Радио Шумен с д-р Димитър Костов.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *