д-р Валентин Янев

Д-р Валентин Янев: 100% от хората ще се срещнат с вируса, а 4% ще си отидат (видео)

При население на България от 6951482 и посочената смъртност от 4%, сметката показва, че от COVID-19 ще погинат над 278 хиляди души!

Цифрите са плашещи, като се има в предвид, че град Бургас е с население от 208 хиляди души.

Починалите лица до момента, при които е била констатирана коронавирусна инфекция, са 11 932.

Локдаунът не решава никакви въпроси, освен ако е обвързан с мерки за провеждане на бърза и скоростна масова ваксинация. Това заяви личният лекар д-р Валентин Янев в ефира на Bulgaria ON AIR.

И обясни, че до приключването на локдауна една по-голяма част от населението щеше вече да е ваксинирана.

Локдаунът само забавя процеса на ваксиниране и не прави нищо друго“, категоричен е д-р Янев.

Според него в българското общество вървят две неща – вирусът, който върви бързо и взема много животи, и ваксинацията, която изостава безнадеждно. Това не вещае нищо добро.

За мен е ясно, че победител ще е вирусът. 100% от хората ще се срещнат с вируса, това е неизбежно, и за съжаление, статистиката показва, че вирусът ще забърше 4% от нашето население – те ще си отидат“.

Личният лекар е разтревожен, че не се прилага правилна стратегия. Според Националния оперативен щаб (НОЩ) ваксините трябвало да отидат в ръцете на личните лекари, което щяло да ускори процеса по ваксинация.

Стратегически – тотална грешка. Аз го работя, на този терен съм и затова мога да коментирам. Най-сигурният начин да се забави масовата ваксинация е да се даде в ръцете на личните лекари“, категоричен е д-р Янев.

Личните лекари ще трябва да съчетаят през цялото това време свои основни задължения като лечебно-диагностична и профилактични дейности – а сега се налага и да правят ваксинация. Тези два вида дейности се бият, те не си сътрудничат. Винаги едното ще е за сметка на другото.

В крайна сметка ще се получи така: напънът ние да ваксинираме ще доведе до катастрофа и свиване на болничната помощ“, обясни личният лекар.

Смисълът на локдауна, според него, е да намалее натискът върху болниците, защото те са препълнени.

Настаняват се хора и в коридорите – това означава, че нямаме качествена медицинската помощ. Това означава, че част от хората с Ковид-бронхопневмония ще останат, а останалите ще ги махнем. Тези 4% ще станат 5%, 5,5% и нагоре“, смята гостът на Ганиела Ангелова.

Д-р Янев вече е изкарал COVID-19, има антитела, но е категоричен, че ако му паднат антителата – веднага ще се ваксинира.

Гледайте целия разговор във видеото.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.