| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Директорът на МБАЛ-Шумен предложи увеличения на заплатите на служителите на лечебното заведение (Видео)

Приключиха преговорите между представителите на синдикатите и ръководството на многопрофилната болница в Шумен. Днес се проведе последната среща, на която директорът на лечебното заведение връчи споразумение за повишение на трудовите възнаграждения.

Преговорите между синдикатите и ръководството на болницата започнаха на 1-ви март с искане за увеличение на заплатите. В споразумението, което директорът на лечебното заведение предложи днес, се предвижда увеличение на трудовите възнаграждения на три стъпки. Началните основни работни заплати по категории персонал, от първи април ще бъдат увеличени: за лекари с две и повече специалности с 60 лева, за лекари с една специалност – с 45 лева, за лекари без специалност, увеличението е с 30 лева и за медицинските специалисти с 15 лева.

„Следващата стъпка е от 1-ви август, но при постигане на 10-процентно увеличение на приходите от основна дейност, за което предлагаме на ръководствата на двата синдиката да поемат ангажимент да подпомогнат и мотивират членовете си да достигнат тези нива. И следваща стъпка до 31-ви декември при достигане на увеличение с 18 процента на приходите от основна дейност да достигнем до нивата, които бяха поискани още през февруари месец от тях“, каза д-р Атанас Атанасов.

За различните категории персонал на болницата, синдикатите поискаха заплати между 830 и 1200 лева. Според председателя на КНСБ Анета Денева преговорите не са приключили, защото предложението на ръководството не отговаря на исканията на синдикатите.

„Ние не можем да поемем ангажимент сами, без обсъждане със синдикалните членове. Това ще го направим до края на седмицата“, каза Анета Денева.
Тя съобщи, че синдикатите организират тържествен митинг, посветен на Световния ден на здравето – 7-ми април, който ще се проведе пред болницата. Същия ден на общо събрание на акционерите, ръководството на МБАЛ ще представи оздравителна програма.

Източник: tvshumen.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

АВТОСЕРВИЗ "ДЕСНА" 2013 ООД гр.Нови пазар

Ремонт на ходова част и подготовка за технически преглед. Нови гърнета.
Монтаж и баланс на гуми. Смяна на масла. Полиране на фарове и спирачни дискове.

За контакти: Недялко Неделчев,
тел: 0878701532

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Verizon Wireless - Black Friday | Thanks to deals - Black Friday, read more here and read more here