Детски кът Гъбката

Детски кът „Гъбката“ официално отвори врати!

Персоналът на детски кът „Гъбката“ посрещна първите си посетители, които пристъпваха плахо, но с жив интерес и любопитство.

Логически игри, пъзели, плюшени играчки, конструктори, блокчета за рисуване, това са само част от занимавките, които са като магнит за малките палавници.
Детските помещения са обособени в няколко зони, за различните възрастови групи. Навсякъде в помещенията е монтирана ударопоглъщаща настилка, за осигуряване на безопасни условия на труд и игри.

Припомняме, че търговският базар, който се намира срещу сградата на общината, беше напълно адаптиран към нужните условия за тази цел. Модулите бяха трансформирани и обзаведени със санитарни възли и изградена ВиК и ел. инсталации. Поставена е ПВЦ дограма, монтирани са климатици.

Само преди 4 месеца проектът беше спечелен от Община Нови пазар, а днес вече екип от наети професионалисти се грижи за деца, чийто родители са заети с професионалните си задължения, в рамките на работния ден.

С реализирането на проекта на Община Нови пазар са наети и обучени 5 безработни лица за позиция „Детегледач/ка“, за период от 12 месеца.

За коментар потърсихме кмета на Община Нови пазар:

Прекрасно чувство и радост от фактите, че спечелихме и реализирахме този проект, както и от това да видиш щастливите детски личица. Ако някой е имал съмнение, относно това дали ни е нужен този детски кът, то днес те напълно се изпариха. Минути след отварянето на „Гъбката“ вече имахме посетители, а час по-късно сградата беше пълна с деца.

В заключение кметът Георгиев отправи благодарности към всички, които са подали ръка, за да се реализира тази идея: Общинско предприятие – Нови пазар, В и К Нови пазар, служителите от Общинска администрация, екипа на проекта и работещите в Детски кът.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.