Деси Тивчева изложба

Десислава Тивчева представи новата си самостоятелна изложба „Бележки под линията” (снимки, видео)

На 20-ти май в Общинска художествена галерия „Петър Персенгиев” беше открита изложбата –„Бележки под линията” на Десислава Тивчева.

На събитието присъстваха г-н Георги Георгиев – кмет на Община Нови пазар, г-жа Златина Таскова – заместник кмет на Община Нови пазар и г-н Калоян Хинчев – секретар на Община Нови пазар.

Проф. д-р Ростислава Енчева – изкуствовед и преподавател в Шуменски университет „Еписоп Константин Преславски” запозна прсъстващите по обстойно с изкуството, техниките и творчеството на авторката.

На откриването художничката получи и специалната награда от участието си в онлайн изложба, която беше връчена от името на проф. Валери Чакалов – преподавател в ШУ “Еп. К. Преславски”.

В „Бележки под линията” Десислава показва нови неща различни от реалистичното интерпретиране на природата.

Десислава Тивчева представи 48 творби нарисувани с акрил и смесена техника. В тях тя ни показва важността на емоцията и интуицията. Водещото в работата и е цвета с цялата му сила на действие върху сетивата и душата. Зад една нейна картина не стои просто удоволствието да размахва четката, а много труд, много любов и много емоция.

Жителите и гостите на Нови пазар могат да се насладят на творбите до 15 юни.

Вижте още във видеото на ТВ програма „Часът на Нови пазар“, след 2-рата минута:

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.