Зима сняг

Десетки без ток и вода

Тежкият и мокър сняг създава проблеми с електрозахранването на територията на област Шумен. По данни на „Електроразпределение Север“ към 9:30 часа днес без ток са 24 населени места в областта. Екипите на дружеството работят на място, очаква се авариите да бъдат отстранени поетапно до ранния следобед днес, информират от Радио Шумен.

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия с изключение на участъка от село Златна нива до село Войвода заради снегонавявания, но е осигурен обходен маршрут за движещите се в посока Каолиново – село Златна нива – Плиска – Нови пазар – Каолиново. За движещите се в посока от Каолиново до Шумен е осигурен също обходен маршрут преди село Войвода – Нови пазар – Плиска – Златна нива – Царев брод.

Само едно населено място е без вода и това е Плиска. Причината е липса на ел. захранване за помпената станция, захранваща града с вода, като след възстановяване на захранването ВиК- Шумен веднага ще възстанови водоподаването.

Село Памукчии, община Нови пазар, село Друмево, село Вехтово и село Салманово от община Шумен и село Черноглавци, село Сини вир, село Лятно от община Каолиново към момента имат резерв от вода, като се работи за възстановяване ел. захранването към помпените им станции. Село Златна нива и село Върбяне в община Каспичан до тази вечер имат резерв от вода, но поради аварирал агрегат на дълбок сондаж край село Златна нива, който ще бъде възстановен през утрешния ден, са възможни смущения във водоподаването.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *