Деветима служители на МВР бяха отличени на церемонията „Достойните българи“

За професионалните си действия са наградени екипите, участвали в спасителната акция в Хитрино, както и пожарникари, включили се в преодоляването на последствията от наводненията в Скопие

Деветима служители на Министерството на вътрешните работи получиха отличия в рамките на 15-ото издание на церемонията „Достойните българи“. Инициативата се организира за поредна година от вестник „24 часа“, в медийно партньорство с Българската национална телевизия.

Главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, и колегите му от РДПБЗН и РСПБЗН Шумен – комисар Иван Иванов, старши инспектор Мирослав Желязков и инспектор Димчо Ангелов бяха наградени с медали и почетни грамоти за високия професионализъм, демонстриран от спасителните и пожарните екипи по време на кризата край село Хитрино.

Директорът на ОДМВР Шумен старши комисар Ялчън Расим, началникът на РУ – Шумен главен инспектор Илиян Николов и началникът на УП – Хитрино старши инспектор Дарин Димитров също бяха отличени за действията си при инцидента.

Освен индивидуална грамота, директорът на ГДПБЗН получи отличие и от името на всичките 771 спасители, пожарникари и полицаи, които работиха 11 дни при изключително тежки условия и с риск за живота си.

В рамките на церемонията бяха наградени и пожарникарите от Благоевград, които участваха в преодоляването на последствията от наводненията в Скопие. Моралната награда за екипа получиха младши експерт Ивайло Стоянов и пожарникар Давид Гълъбов.

Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов връчи награди на трима достойни българи – Юлиян Михайлов, бивш полицай, спасил от смърт шефа на антимафиотите в Силистра; 19-годишният Александър Пеев и 22-годишният Радостин Богданов, които задържаха в Бургас рецидивист, опитал да ограби жена. Вътрешният министър връчи и специално отличие на Миролюба Бенатова, за дейността й като журналист.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *