Две шампионски титли за “Киокушин” от Национална купа "Пловдив"

Две шампионски титли за “Киокушин” от Национална купа “Пловдив”

Спортната новина отново пристига от треньора на “Киокушин” – Иван Безус Доджо.

С две шампионски титли се завърнаха децата ни от състезанието за Национална купа “Пловдив”, провело се на 30.10.2021 година за деца до 14 години .

Две шампионски титли за “Киокушин” от Национална купа "Пловдив"

При най-малките – до 10 години, в най-леката категория – до 26 кг, участие взеха Красимир Валентинов, Теодор Иванов и Тодор Йорданов. Въпреки, че за Теодор и Красимир това беше първо състезание и сравнително малкия им тренировъчен стаж, те се представиха много добре и играха равностойно със своите опоненти, макар и да не стигнаха до медалите.

По-опитния Тодор Йорданов, спечели убедително две срещи с ипон и вазари и на крачка от медалите загуби срещата си с равностойна игра, срещу представител на спортен клуб Самурай Бургас.

Трябва да отбележим, че Тодор е 8 годишен и с тегло 22 кг, а се състезава в категория до 26 кг, при 10 годишните.

При 12 годишните за пореден път шампионската титла в категория до 43 кг убедително спечели Нилин Салимова, а при 14 годишните, също за пореден път, в категория до 40 кг шампион стана Али Самет.

Това беше последното състезание от републиканския спортен календар за тази година.

Ръководството на клуба изказва най-големи благодарности на всички трениращи за всеотдайния труд в залата, на треньорите – Йордан Димитров и Христо Юнаков, без които нямаше да имаме тези спортни успехи, за подкрепата и разбирането от родители и фенове, и разбира се на Община Нови пазар за финансовата подкрепа, без която развитието на спорта няма да е на това ниво!“, завършва Иван Безус Доджо.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.