Две семейства от Нови пазар не спазиха наложената им от РЗИ карантина

Полицейски служители от РУ- Нови пазар установиха две семейства от града, които не са спазили наложената им от РЗИ 14-дневна карантина, която им била наложена след като се завърнали от страна с усложнена епидемиологична обстановка.

Около 15:30 часа вчера униформени извършили проверка в жилище на ул.“Цар Освободител“ в града, където трябвало да бъдат 23-годишен мъж, 23-годишната му съпруга и двете им деца- едното на година и половина, другото на 4-годишна възраст.

Цялото семейство напуснало жилището и при проведен разговор по телефона казали на полицейските служители, че са в центъра на града. Изяснено било, че четиричленната фамилия за втори път нарушава наложената им карантина.

Друго тричленно семейство с наложена до 7 юни карантина също не било намерено на посочения от тях адрес .

Проверката била извършена от полицейски служители вчера следобед на ул.“Милин камък“ в Нови пазар. 30-годишен мъж, 27-годишната му съпруга и 4-годишното им дете напуснали дома си и при проведен телефон разговор съобщили, че са в Шумен.

Образувано са преписки за извършени престъпления по чл. 355 ал. 2 от НК, материалите по които са докладвани в РП- Шумен, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментари



Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.