Полиция

Двама младежи вилняха и рязаха гуми на автомобили в Нови пазар, друг би жена и посяга на полицаи

Служители на полицейското управление в Нови пазар установиха двама местни жители, които унищожили и повредили 10гуми на паркирани автомобили по различни улици в града.
Проверката започнала преди няколко дни, когато собственици на автомобили, паркирани по улиците „Цар Петър“, „Балкан“, „Шипка“, „Родопи“ и „Сливница“ в Нови пазар съобщили, че ги намерили с нарязани или спукани гуми.

Двамата отишли на дискотека, но се оказало, че не били пуснати вътре. Минали и през казино, където също късметът не се усмихнал и вместо печалба “машинките” глътнали парите им.

На връщане към къщи те надупчили гумите на колите по улиците, по които минали.

В хода на проверката било изяснено, че авторите на деянието са 24-годишният С.М. и 17-годишен негов приятел. Вчера били разпитани в полицейското управление по образувания заявителски материал.
Предстои доклад на материалите в РП- Нови пазар.

Досъдебно производство е образувано срещу 36-годишен жител на Нови пазар за грубо нарушаване на обществения ред и съпротива на орган на властта.

В късните следобедни часове на 14 февруари в полицейското управление в Нови пазар бил приет сигнал от жена, че 36-годишният С.Д ., когото познавала я срещнал в центъра на града и й нанесъл побой. Малко по-късно мъжът бил установен от полицейски служители.

Проведен е разговор за изясняване на обстоятелствата около получения сигнал. По време на надлежното му предупреждаване с протокол да се въздържа от саморазправа с жената С.Д. оказал съпротива срещу полицейските служители. Отправил обидни и нецензурни думи към тях, нанесъл удар с крак по единия от униформените и му счупил мобилния телефон.

Случаят е докладван на прокурор от РП- Нови пазар. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление за явно неуважение към обществото и съпротива срещу полицейски служител, която се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Производството е образувано за престъпление по чл. 325 ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК, информират от ОДМВР-Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *