Да нахраниш кон по време на карантина

Съдът в Нови пазар оправда подсъдим за нарушена карантина, съобщава електронното издание „Капитал“. В статията „Мъченици на карантината“ от Росен Босев е направен обстоен анализ на „кашата от репресия и глоби, достигнали до вакханалия със заповедите на здравния министър Кирил Ананиев (сега финансов), чийто срок на годност понякога беше няколко часа“.

Авторът отбелязва, че репресивният юмрук от края на зимата продължава да действа.

„На съд са предадени стотици нарушители на противоепидемичните мерки. „Капитал“ анализира над 350 съдебни акта, които разкриват мракобесна картина – несъразмерна репресия, двойни стандарти, фиктивна адвокатска защита, тотално безкритичен съд и наказания, които не са постигнали целите си, но за сметка на това вероятно ще объркат стотици човешки съдби“, пише изданието.

Какво се случва в Нови пазар?

„В друг случай в Нови пазар съдът оправдава подсъдимия, който е бил арестуван от полицията, след като отишъл в близкото дере, за да окоси трева за коня си. Магистратите приемат, че случаят е маловажен, а обвиняемият е бил единственият, който в дома можел да осигури храна на животното.

Присъдата в Нови пазар е единственият акт, който изследва взаимовръзката между забраната, обществената опасност от евентуалното ѝ нарушаване и тежестта на наказателната санкция“, пише „Капитал“.

Източник: Радио Шумен

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама - 2020!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.