Кръводаряване плазма Шумен

Даряваме кръв за плазма и в Шумен

Кръв за извличане на хиперимунна плазма ще може да се дарява и в Шумен, информират от Центъра по трансфузионна хематология в града.
За целта желаещите трябва да представят положителен PCR тест от преди поне 40 дни. Даряването на кръвна плазма не се заплаща, уточняват от Центъра.
Заради новата услуга, от 30.11.2020 година Кръводарителният център в Шумен ще работи с променено работно време. Даряването на кръв ще може да става в понеделник, сряда и четвъртък от 8 ч. до 12,30 ч., а на кръв за извличане на хиперимунна плазма – във вторник и петък между 8 ч. и 11,30 ч.

Вижте призива на д-р Милен Чолаков, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Шумен, споделен в страницата му:

Здравейте приятели,
От вчера пункта за даряване на кръв за производство на донорска хиперимунна антиковид 19 плазма в ОТХ – МБАЛ Шумен АД започна да работи. Започна работа с наличната остаряла техника, която всеки момент може да аварира….НО ЗАПОЧНА РАБОТА, за да има достатъчно донорска плазма, която ще спаси животи!
Продължава и дарителската кампания за закупуване на ново оборудване и апаратура….същата ще бъде закупувана поетапно при наличие на средства в дарителската сметка….
Моля Ви пожелайте успех на ОТХ-МБАЛ Шумен АД и на още 18 областни кръвни центъра в РБ, които последваха нашето предложение и отвориха своите ОТХ за донорство на кръв за антиковид плазма!
Така предложената от Шумен идея придоби национален обхват, което може само да ни радва, защото ще бъдат спасени хиляди хора от смъртта!
Нека призовем всички преболедували Ковид 19, които са подходящи за донори да се отзоват и помогнат на болните наши братя и сестри в този тежък момент, като дарят кръв в ОТХ-МБАЛ Шумен АД!
Моля всеки, който е решил колкото му се откъсне от сърце да дари средства за ново оборудване и апаратура за ОТХ-МБАЛ-Шумен АД…..

Средствата се даряват по следната сметка:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение „Стопанска камара-Шумен“
Основание за даряване-Дарение за пункт за Антиковид плазма в ОТХ-„МБАЛ-Шумен“ АД
Моля дарителите да напишат текста в – „Основание за даряване“ – Така дарените средства ще отидат само по волята на дарителя, а именно за пункт за даряване на кръв за антиковид 19 плазма в ОТХ-„МБАЛ-Шумен “ АД.
До момента само за 4-5дни в дарителската сметка вече има 14 000лв.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.