Дарение за болницата обедини шуменските депутати

Шестимата депутати от област Шумен, които са от различните политически сили – ГЕРБ, ДПС, БСП и ВМРО, са се обединили и са направили общо дарение за МБАЛ-Шумен. С дарението ще бъдат закупени две реанимационни легла за нуждите на интензивната помощ в лечебното заведение.

Общото мнение между депутатите от Шумен е, че такъв тип криза е сериозно изпитание пред всички и е ситуация, която изисква обединяване на усилията на всички, които могат да помогнат, независимо от политическа, етническа или религиозна принадлежност.

В следващите дни ще бъде публикуван списък на всички дарители на МБАЛ-Шумен до момента, съобщават от здравното заведение.
Няма нови положителни проби за COVID-19.

До момента са направени 98 бързи тестове на медицински персонал от МБАЛ-Шумен. Проби са взети от всички медици в отделенията, през които са преминали инфектираните от COVID -19 – Първо вътрешно, Спешно отделение и Инфекциозно отделение на МБАЛ – Шумен.
От тях 4 проби са били положителни за IgG антитела /защитен титър/. Изпратени са проби за PCR тестове във вирусологична лаборатория във Варна и пробите са отрицателни.

Източник: Инфо Шумен

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!


Booking.com
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *