Дайте да се разберем!

Финансирането на партиите винаги е станавало чрез:

– държавна субсидия от джоба на бачкащите, умишлено уточнявам, че е от работещите, защото неработещите не могат да извадят досегашните 11 лева от джоба си, за да бъде считана субсидията на глас. Сиреч някой бачкатор носи на гърба си няколко такива, които гласуват, но не дават и лев за субсидия на партиите;

– дарения, корпоративни и физически лица;

– приходи от лихви от банки;

Сега да си въведат членски внос на симпатизантите на партиите и да си преброят пилците.

Да сложат касови апарати и да се връчва касов бон, което е доказателство, че си гласувал и си съгласен твоя 1 лев от джоба ти да отиде в новосъздаден фонд “Партийна субсидия”. Плащането да се извършва на място.

Партиите да си създадат устойчивост, както функционират българските граждански организации, без финансиране от международни донори. На тях никой не им налива по 150 милиона от държавния бюджет готови пари. Съберете си ги сами с труд, за да видите как съществуват останалите.

Продавайте значки на партията, шапки, знаменца и каквото решите, но да харчите парите на данъкоплатеца за концерти, недвижими имоти и др., които потъват в неизвестна посока, за да се заплати образованието на детето на някой партиен функционер в престижен западен университет, хайде няма нужда повече!

Стига с този комунистически манталитет. Цял живот работещите ще отглеждаме търтеи от партийната номенклатура и техните фамилии.

На две магарета сено не могат да разделят, като ги оставиш без 1 лев.

Един живот 1 реален ден трудов стаж нямат.

Искате капитализъм, ама с комунистически прийоми. 70 години наистина стигат!

Хайде със здраве!

Цвета Кирилова, Facebook

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *