Дадоха на съд 45 годишен мъж за серия от кражби в Нови пазар

Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт срещу Георги К. от варненското село Игнатиево за кражби, извършени при условията на опасен рецидив, и за теглене на пари от чужди дебитни карти без съгласието на титуляра.

Деянията по член 249, ал. 1 и по член 196, ал. 1, във връзка с член 194, ал. 1 от Наказателния кодекс са извършени като продължавано престъпление от 45-годишния мъж. Делото срещу него е насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд на 27 февруари 2017 г.

На 16 септември 2016 г. подсъдимият посетил пазар в град Нови пазар. Докато продавачът разтоварвал стоката си и я подреждал върху сергията, Георги започнал да демонстрира интерес към предлаганите домашни потреби. Целта му била да открадне чантичката на продавача, която била оставена в багажника на автомобила му. Заявил на търговеца да му опакова стоката, която ще вземе, след като довърши разходката си по сергиите.

Със същия ловък номер той успял да открадне и портфейла на друга търговка на общинския пазар в града на 7 октомври 2016 г. И в двамата портфейла 45-годишният опасен рецидивист намерил три дебитни карти и мобилен телефон, а щетите от двете кражби са оценени на 217 лева. От дебитните карти на двамата търговци той изтеглил 140 лева на няколко пъти.

В момента подсъдимият Георги К. се намира в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по друго досъдебно производство.

Делото срещу него е насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд на 27 февруари 2017 г.

Източник: Апелативна прокуратура – Варна

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *