Група “Сигнал” излизат на Арена Шумен

На 5 септември 2018 г. от 19:00 ч. група “Сигнал” излизат на Арена Шумен.
Поводът е ясен – 40 години на сцената.
Билети на касата пред театъра.

40 концерта за 40 години на сцена. Под този общ знаменател преминава 2018 г. за една от най-силните и проверени във времето рок банди у нас „Сигнал“.

Йордан Караджов, Владимир Захариев, Александър Мариновски и Георги Янакиев са взели нестандартно решение за големия си юбилей. Вместо да заложат, като повечето си колеги, на зала „Арена Армеец“, те са решили да пропътуват цялата страна.

През лятото на 1978 година на българската музикална сцена изгрява нова рок група. Тримата музиканти Йордан Караджов, Румен Спасов и Христо Ламбрев се отделят от “Златни струни” и основават “Сигнал”. Със създаването си групата работи като студийна формация в националното радио. Първата им песен в ефир е „Любов”, а на следващата година издават и първия си албум „Вечен кръстопът”. Тогава е организиран и първият им концерт в столичната зала „Фестивална”. Появяват се първите им големи хитове „Може би“ и „Спри се“, които ги изпращат на върха на слушателския интерес. Печелят трета награда и на „Златния Орфей”.

В 40-годишната си кариера издават 18 албума и изнасят хиляди концерти. 14 техни песни в класацията на БГ радио „500-те най-велики песни на България за всички времена“. През 1981 г. издават първият двоен рок албум в историята на музиката у нас, от който излизат хитовете „Да те жадувам“ и „Лодка ли е любовта“. Свирили са в СССР, Германия, Полша, Чехословакия, Румъния, Куба и много други, като изпълняват само свои песни и само на български език, информира „Монитор“.

∗ ∗ ∗

Източник: Група Сигнал – официален профил
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *