CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 82

ГЕРБ сменя кметовете си в Каспичан и Нови пазар

Новината потвърди областният координатор на партията и кмет на Шумен Любомир Христов.

След два мандата начело на община Каспичан, действащият кмет Милена Недева няма да получи подкрепа за следващ мандат. Управляващите ще издигнат за кметския пост кандидатурата на помощник-нотариус Юлия Вълчева ДобреваПетрова, която е получила най-много гласове от общинската конференция на ГЕРБ.

Петрова е завършила специалност Право в Техническия университет във Варна през 1998 г. Работила е като адвокат към колегията в Шумен, а сега е помощник- нотариус в Нови пазар. Очаква се изпълнителната комисия на ГЕРБ да утвърди именно нейната кандидатура, каза Любомир Христов.

На изборите през 2015 г. досегашният кмет на Каспичан Милена Недева получи 2 093 гласа, което беше 53.7% от общо гласувалите 4 058 жители на общината.

Няколко дни по-рано ГЕРБ смени и кмета си в Нови пазар, където до последния момент се очакваше действащият градоначалник Ивайло Камаджиев да бъде издигнат за втори мандат. Местната структура на ГЕРБ обаче подкрепи с огромно мнозинство общинския председател на партията Ангел Куцаров и в крайна сметка именно той беше утвърден за предстоящите избори от националното ръководство на ГЕРБ.

„Няма скандали в структурата в Нови пазар, г-н Камаджиев е пожелал предвид здравословните си проблеми, да се оттегли“, заяви Любомир Христов в отговор на журналистически въпрос. До последно, обаче, Камаджиев не даваше вид да се оттегля и участваше в номинациите за изборите. „Така е, но преди две седмици е казал, че не желае да продължи за втори мандат“, обясни Любомир Христов. Той допълни, че новото предложение е една достойна кандидатура, но беше предпазлив в очакванията си, когато му напомнихме, че местната структура на ГЕРБ харесва именно Ангел Куцаров и са гласували почти единодушно за него. „Ще видим, нека да приключат изборите, да видим резултатите и тогава ще кажем кой колко е харесван и желан от избирателите“, коментира Любомир Христов.

Очаква се днес или утре изпълнителната комисия на ГЕРБ да утвърди всички кандидат-кметове. В Смядово е безспорна кандидатурата на действащия кмет Иванка Петрова, която тръгва към нов мандат, а във Велики Преслав ГЕРБ издигат нов кандидат.

Крайният срок за регистрация в общинските избирателни комисии е 24 септември, дотогава ще бъдат ясни и кандидатите за кметове по селата, както и листата за общински съветници в Шумен.

Източник: radian.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *