Георги Георгиев и Иван Ганчев посетиха селата Мировци и Войвода (видео, снимки)

На 31-ви юли 2020 година, кметът на община Нови пазар и председателят на Общинския съвет – Иван Ганчев посетиха селата Мировци и Войвода.

Припомняме, че от началото на годината Общинското ръководство на Нови пазар, по инициатива на  градоначалника се среща за трети път с хората от малките населени места от общината.

“Близо до хората” бе предизборно мото и заложена кауза на Георги Георгиев, още преди встъпването му в длъжност в края на 2019 година, а днес я следва последователно и неуморно.

Отново част от въпросите бяха свързани с амортизираната пътна мрежа, нуждите от ремонти на пътищата, кметствата и читалищата, обновяването на детските площадки, лошата хигиена в населените места, водната криза и други.

Кметът Георгиев сподели, че работят за възстановяване на транспортната връзка, между селата и общинският град. Идеята е от началото на 2021 година да се пусне автобус, който ще извозва желаещите, по график в двете посоки. Това ще облекчи много от хората, които имат нужда да посетят лекар, аптека или набавяне на хранителни и други продукти.

Една от темите, които обсъдиха домакини и гости бе за предприетите стъпки от страна на Общината за съхранение, подобряване на достъпа и популяризиране на късно-античният град-крепост Динея, намираща се в местността “Хисаря”, на около километър източно от село Войвода.

Как преминаха срещите, зададените въпроси и получените отговори, вижте във видеото на ТВ програма „Часът на Нови пазар“.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.