В Община Нови пазар вземат мерки срещу бездомните кучета (видео)

Крайно време беше!

В община Нови пазар предприеха мерки за решаване на проблема с уличните кучета. Екипът на шуменския общински приют за бездомни животни „Тонка Петрова” поема грижата за безстопанствените четириноги.

Днес специализираното звено проведе първата акция по отлов на скитащи кучета в центъра на Нови пазар. Целта е да бъде намалена популацията на безстопанствени четириноги.

„Днес ние сме тук по молба на кмета на Нови пазар г-н Камаджиев, за да приберем най-агресивните кучета. Прибираме най-агресивните кучета, за да не стават инциденти в града. Дано те са по-малко. Екипите, които извършват тази акция са много добре обучени, а кучетата ще бъдат настанени в приюта.”, обясни Дария Георгиева, управител на общински приют за бездомни животни „Тонка Петрова”.

В приюта за бездомни животни „Тонка Петрова” кучетата задължително се ваксинират и кастрират. Едва тогава биват върнати на местата, откъдето са отловени.

„За да няма бездомни животни, те трябва да се кастрират и да се връщат на място. Дейността на един приют не е да прибира бездомните животни, а да извършва именно тези манипулации”, каза още Дария Георгиева.

Проблемът с нарастващия брой безстопанствени четириноги е особено остър през зимата, когато много хора оставят на улицата домашните си любимци. На студа и без адекватна грижа, част от животните стават и агресивни. Затова екипите на приюта ще провеждат акции в Нови пазар всяка седмица.

Източник: tvshumen.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *