В навечерието на 24 март, пускат един от най-големите сайтове за електронни книги у нас.

В деня на българската просвета и култура и на славянската писменост Милен Терзиев и Алекс Топалов пускат един от най-големите сайтове за електронни книги в страната. Сайта  Cheti.online ще предлага на своите потребители, книги от всички жанрове, издателства и националности.

По сайта работят над 200 души на фирма “Ес Ейч Си Ар” ЕООД (SHCR Ltd.) и техните международни партньори, за да успеят да се включат в сроковете, предвидени за пускане. Всички книги, които ще включва платформата, ще са на български, английски, немски и полски. Като основателите на сайта информират, че ще търсят варианти и за превод на още няколко популярни езика.

От ChetiOnline заявиха, че платформата ще има над 140 000 заглавия, но едва ли ще успеят да пуснат всички за 24-май. Основните цели на оргнизаторите е да се популяризират повече българските писатели, повече млади хора да имат достъп до книги и да постигнат достъпна цена за всеки. “Ако всеки тинейджър има достъп до книга за 2, 3 или 5 лева и има възможност да я чете от телефона, таблета или електронна книга, ще можем да накараме доста повече от тях да четат докато се вози в градски транспорт или е парка.” каза Алекс Топалов. Сайта ще заработи на 24 май в 00:01ч.

Стамен Илиев

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *