| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Върховният съд потвърди забрана на нелоялни практики на два мобилни оператора

Върховният административен съд (ВАС) потвърди решение на Комисията за защита на потребителите (КЗП) за забрана на нелоялни практики на два от мобилните оператора. Става въпрос за:

„Мобилтел“ ЕАД – при направена проверка от Комисията е установено, че операторът не е уведомявал клиентите си за такса, в размер на 19,90 лв., при промяна на тарифния план по желание на абоната. Таксата за тази услуга е обявена само на сайта на оператора, но не фигурира никъде в договора;

„БТК“ ЕАД пък частично предоставяла информация за качествата на мобилен телефон. Телекомът не е информирал своевременно клиентите си за съществени характеристики, а именно че представяният като водоустойчив и удароустойчив мобилен апарат остава невредим при потапяне на дълбочина до един метър за не повече от тридесет минути и издържа на удар при изпускане от височина до един метър и двадесет сантиметра. Според Комисията тези данни могат да окажат значение при решението за покупка.

КЗП съветва търговците да предоставят своевременно цялостна информация за основните характеристики на стоките и да уведомяват потребителите за всички важни условия преди сключване на договора. В противен случай всички подобни действия ще представляват нелоялна търговска практика.

Източник: Асоциация „Активни потребители“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

АВТОСЕРВИЗ "ДЕСНА" 2013 ООД гр.Нови пазар

Ремонт на ходова част и подготовка за технически преглед. Нови гърнета.
Монтаж и баланс на гуми. Смяна на масла. Полиране на фарове и спирачни дискове.

За контакти: Недялко Неделчев,
тел: 0878701532

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: read more - Black Friday | Thanks to read more here, t-mobile - coupons and Amazon - Black Friday