Въпреки призива на Борисов, „Джи Пи Груп“ спечели нова поръчка в Нови пазар

Поръчка на стойност 722 765 лв. с ДДС даде на „Джи Пи Груп“ АД кметът на Нови пазар въпреки призива на премиера Бойко Борисов тази фирма да не бъде допускана до проекти с европейско и държавно финансиране.

Поръчката за рехабилитация на улична мрежа и тротоари е обявена в началото на миналата година. Тя е с осем обособени позиции. Целта е да се обновят 11 улици в гр. Нови пазар чрез благоустрояване на 2 589,23 м улици – полагане 16 006,23 м2 асфалтова настилка, 11 072,06 м2 тротоарна настилка, 2 422 м бордюри, 385,58 м2 хоризонтална маркировка, 117 броя пътни знаци със стойки.

Първите пликове са били отворени през май месец м.г. Фирмата „Джи Пи груп“, която след разследване на „Биволъ“ вече е проверявана за корупция и машинации при спечелени европроекти, е подписала с кмета Камаджиев договори за изпълнение на шест от обособените позиции. Останалите двама изпълнители – за позиция 4 и 6, са местните фирми „Пътно поддържане Нови пазар“ ООД и „Билдстрой – Ко“ ООД.

Договорите са подписани между 24 и 31 януари. Проектът на община Нови пазар се финансира от Програмата за развитие на селските райони. Припомняме, че призивът на премиера Борисов бе отправен през месец октомври 2018-та година, но и до днес той не е облечен в законова форма. Тоест, възложителите нямат законово основание да отстраняват от участие фирми, срещу които се водят разследвания, в това число за корупция и машинации, свързани с европейски проекти.

Източник: actualno.com
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *