Въпреки недоволството: В Нови пазар все пак ще се похарчат 220 000 лева за фонтани!

На извънредно заседание в края на миналата седмицата общинският съвет в Нови пазар преразгледа докладните, свързани с допълнително финансиране на обекти при актуализацията на капиталовите разходи за 2017 година, информира radian.bg.

Ето как бяха разпределени обществените средства:

Жителите на квартал „Добруджански” /Люксембурската градинка/ ще имат нов клуб на пенсионера на стойност 70 000 лв.

В центъра на града, в пространството между бившия синдикален дом и бившия универмаг, ще се изгради търговски базар с мобилни конструкции за коледни, великденски и други празници. Той е на стойност 55 000 лв.

– На стойност 350 000 лв. е ремонтът на улица „Цар Петър” в отсечката между площад „Раковски” и градинката на ромската махала.

– Сериозно финансиране получава улица „Странджа”210 000 лв. за рехабилитация и 90 000 лв. за ремонт на съществуващите водопроводи.

ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА – ФОНТАНИТЕ!

На 2-ри декември ви запознахме с темата + анкета , чрез която можахте да дадете мнение, ето тук: Оправдано ли е изразходването на 220 хиляди лева за шадраван от общинския бюджет (+ Анкета)?

Какво се оказа след сесията и как са разположени „силите“ в местния парламент?

Нови фонтани все пак ще се строят, въпреки общественото недоволство от харченето на пари за такива безсмислени обекти – защото фонтани и сега си има пред кметството, и за тях всички власти хвърляха доста средства.

И въпреки че първоначално повечето съветници бяха против новите фонтани, сега всички политически сили гласуваха „за“!

За фонтаните ще бъде отделена крупната за новопазарския бюджет сума от 220 000 лв.!

75 000 лв. ще се осигурят по програма от Местната инициативна група „Нови пазар-Каспичан” /еврофинансиране/, а останалите 145 000 лв. ще са от преходния остатък и други финансови източници на община Нови пазар.

Докладната е подкрепена от всичките 18 съветници, присъствали на заседанието, от всички политически сили. На сесията не са били само д-р Красимира Бунова, Сирма Комитова и Димитър Милчев.

Така че новопазарци могат да търсят отговорност от своите избраници за взетите решения.

Идейният проект за фонтаните ще бъде представен през февруари 2018 година.

Надяваме се администрацията се организира и осигури мултимедия на всички, които искат да видят реконструкцията на площада в сесийната зала. По предварителна информация ще се сменят не само водните съоръжения, но и плочките пред кметството, озеленяването и т. н.

– Анкета –


Оправдано ли е изразходването на 220 хиляди лева за шадраван от общинския бюджет?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...

 

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *