Второ Хитрино се размина на косъм

Второ Хитрино се е разминало на косъм тази нощ. Влакова композиция от девет вагона и една цистерна с  пропан-бутан, която пътувала от Русе към Долно Езерово е дерайлирала на 200 метра преди спирката на варненското село Боряна.

Това е станало в 1 часа през нощта, става ясно от разпратено съобщение от районната прокуратура в Провадия, която разследва инцидент с настъпили значителни вреди на релсовия път. За радост този път няма жертви.
„От релсовия път за кратко излязла цистерната. Двамата машинисти успели да върнат я върху релсите и да възстановят движението на композицията.

Отсечката от релсовия път – 200 метра преди село Боряна до 4 км преди село Комунари, е повредена от дерайлиралата цистерна. В Карнобат тя е отделена от композицията. В момента се извършва оглед на релсовия път, както и на цистерната. Останалите 9 вагона са продължили към Долно Езерово, за където е предназначен товарът им, а локомотивът е прикачен на друга композиция и е отпътувал за Пирдоп.

Извършват се процесуално-следствени действия по неотложност. Работата по жп инцидента продължава“, се казва още в съобщението.

Източник: monitor.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *