Времето през юли?!

През юли се очаква най-ниските минимални температури да са между 10 и 15 градуса, а най-високите максимални да са в интервала 35-39 градуса. Ще има голяма вероятност за градушки. информират от sinoptik.bg .

Средната месечна температура ще бъде около нормата. За равнините тя е между 22 и 26 градуса, за високите полета – между 18 и 21 градуса, а за планините – между 6 и 13 градуса.

Около нормата ще е и средната месечна сума на валежите. За повечето райони на страната тя е между 40 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на река Струма – между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските райони – от 70 до 120 л/кв.м.

Първото десетдневие на месеца започна с високи температури, като на места живакът в термометрите надвишаваше 35 градуса. Около 6 юли проливни дъждове и градушки обхванаха повечето райони на страната и причиниха наводнения и щети. До края на периода времето ще остане предимно слънчево и топло.

Второто десетдневие ще започне с високи температури, които ще са около и малко под нормата. Времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и краткотрайни превалявания около 12-14 юли, както и в края на периода. Валежите няма да бъдат равномерно разпределени по обхват и ще бъдат с различна интензивност.

Вероятност за превалявания ще има и в началото на третото десетдневие. След това времето постепенно ще се стабилизира, температурите ще се повишат и ще бъде сухо. Тогава ще бъде и най-голяма опасността от горски пожари в страната.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.