Katerici vremeto

Времето през ноември от Sinoptik

Средномесечната температура ще е около и над нормата, която е между 5 и 8 градуса за Северна България и Горнотракийската низина, между 3 и 5 градуса за високите полета, в интервала 8 — 10 градуса по Черноморието и от минус 5 до 3 градуса в планините.

Очаква се най-ниските температурни стойности през месеца да са около минус 7 градуса, а най-високите — до 22 градуса.

Валежите също ще са около и над обичайните за ноември. Нормата в повечето райони на страната е между 40 и 70 л/кв.м. В южните райони и планините е между 60 и 90 л/кв.м.

През първите дни на новия месец ще бъде предимно облачно и хладно, а на места ще има и слаби валежи. Около 3 и 4 ноември времето ще се затопля и ще е предимно слънчево. Мъгли и ниска облачност ще има в сутрешните часове. След 6 ноември ще се развива значителна облачност, а преваляванията ще обхванат почти цялата страна. До края на първото десетдневие температурите ще се понижат.

Второто десетдневие ще започне с температури, близки до обичайните. Времето ще е преобладаващо облачно и на много места ще има превалявания, в планините ще вали сняг. След средата на периода ще има значително понижение на температурите, валежите от дъжд и сняг ще се увеличат, а в Предбалкана и по високите полета ще се образува първата снежна покривка.

Студено ще остане времето и през първата половина третото десетдневие на ноември. През повечето дни ще бъде облачно и дъждовно, но в средата на периода температурите ще тръгнат нагоре. Ще изпратим месеца със слънчево време.

На 17 ноември ще можем да наблюдаваме метеорния поток Леониди, известен със силните си метеорни дъждове, които достигат скорост около 71 км/сек.

На 8 ноември ще видим последна четвърт на Луната. Новолунието ще е на 15 ноември, а първа четвърт – на 22-рия ден от месеца. Пълнолунието ще бъде на 30 ноември.

През ноември няма официални празници и допълнителни почивни дни, освен 2 ноември, който е неучебен за учениците и студентите. Месецът има 5 уикенда и общо 21 работни дни.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.